Summit podnikatelek

   (lh)
2005-07-30
Německo-polsko-český summit podnikatelek se chystá v Žitavě.

Žitava - Společné německo-polsko-české setkání podnikatelek z Euroregionu Nisa se uskuteční ve čtvrtek 22. září od 10 hodin v hotelu Dreiländereck Bautzener Straße 9 v Žitavě. Kromě krátkého představení spolku by při této příležitosti měly podnikatelky především společně diskutovat o svých zkušenostech a možné spolupráci. "Uvažujeme, že v návaznosti uspořádáme další tematická setkání také v Bogatyni a Hrádku nad Nisou. Zveme všechny podnikatelky a aktivní ženy," uvedla Petra Laksar-Modrok, vedoucí pobočky pořádajícího spolku Re-gioChance e.V. v Žitavě.

Spolek RegioChance e.V. byl založen v březnu 2004 saskými podnikatelkami a obchodně smýšlejícími ženami a funguje od té doby jako obecně prospěšný spolek. "Naším cílem RegioChance je slučovat kompetence na regionální úrovni, umožňovat výměnu znalostí a zkušeností pro vzájemný užitek a v neposlední řadě dále podporovat výstavbu sítě podnikatelek," uvedla vedoucí pobočky.

Regionální pobočka Drážďany se sídlem v Žitavě pořádá každý měsíc v 7 regionech setkání podnikatelek a tematické programy, které představují pro výměnu zkušeností a spolupráci vhodné platformy. "Jak na základě pozice Trojzemí, tak i zvýšené poptávky ze strany podnikatelek by chtěla RegioChance přispět společnými setkáními podnikatelek k posílení přeshraniční podnikatelské kultury, " zdůraznila Petra Laksar-Modrok.

Liberecký den 30.7.2005 (lan)

Názory čtenářů

zde se můžete k tématu vyjádřit nebo reagovat na názory jiných lidí...

 přidat komentář