Salzhaus v Žitavě

   (lh)
2005-12-17
Salzhaus v Žitavě se na Vánoce otevírá i českým trhovcům.

Žitava - Solný dům v Žitavě postavený Karlem IV. býval významnější budovou než radnice. V minulosti býval skladem soli, hotelem pro kočáry i obchodnické povozy nebo také prachárnou. "Dnes je z něj kulturně obchodní centrum. Je zde knihovna, prodej kulturních předmětů a nádherná pasáž v přízemí, která je prodejní plochou pro stánkaře," vysvětluje Andrea Siebert, jejíž agentura nabízí stánky i českým prodejcům.

"Rádi bychom zde viděli více prodejců z České republiky, zatím zde měla velký úspěch pekařka z Liberce a pěknou nabídku měla i malířka skla," doplnila.
Mimo pasáž jsou zde i volné místnosti, které čekají na nájemce z řad podnikatelů či obchodníků. Ty nabízí manažerka prostřednictvím pronájmu, stánky pro obchodníky v pasáži jsou poskytovány zdarma. "Předpokládáme větší návštěvu vánočních trhů a to by mohla být příležitost pro české výrobce skla, bižuterie nebo jiných uměleckých předmětů, ale také třeba i různých specialit. O české zboží určitě bude velký zájem," optimisticky předpovídá Andrea Siebert. Vánoční prodej v Salzhausu nyní ožije v pasáži častěji. Svým ovzduším i originalitou zboží se pro adventní čas stane pasáž příležitostí pro příjemný estetický prožitek i konkurentem velkým marketům.

Liberecký den (neli)

Názory čtenářů

zde se můžete k tématu vyjádřit nebo reagovat na názory jiných lidí...

 přidat komentář