Se síťovou jízdenkou můžete jet i za hranice

   (lh)
2006-06-06
Liberec - Mezinárodní jednodenní síťovou jízdenku LIBNET+ nabízejí zájemcům o cestování České dráhy. Můžete tak projet celý Liberecký kraj i část zahraničí pouze na jednu jízdenku.

Jízdenka je platná po celý den ve všech osobních a spěšných vlacích na území Libereckého kraje, v Polsku na území autobusového dopravce PKS Zgorzelec a v Německu ve spojích Dopravního svazu Horní Lužnice - Dolní Slezsko, včetně městské dopravy v rámci působnosti dopravního svazu ZVON.

Nově od letošního roku jsou cestující s jízdenkou LIBNET+ osvobozeni od příplatku na parní vlak na úzkorozchodné parní železnici Zittau - Kurort Oybin, Kurort Jonsdorf.

"Cestující mohou využít jízdenku i ve vlacích dopravce RailTrans, s.r.o., v úseku Liberec - Žitava. Do projektu se v Libereckém kraji zapojili na vybraných linkách také autobusoví dopravci ČSAD z České Lípy, Liberce, Jablonce nad Nisou a Semil," informoval tiskový mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj.

"Navíc je možné jízdenku použít v celé síťi městské hromadné dopravy v Jablonci nad Nisou," upřesnil Aleš Ondrůj.

Jízdenku LIBNET+ lze zakoupit ve všech osobních pokladnách železničních stanic vybavených zařízením pro elektronický výdej jízdních dokladů. Cena jedné této jízdenky je 130 korun a platí do 24.00 hodin dne, jehož datum je na jízdence vyznačeno.

JAN KRÁL Liberecký den

Názory čtenářů

zde se můžete k tématu vyjádřit nebo reagovat na názory jiných lidí...

 přidat komentář