Cyklostezka propojila malý trojúhelník

   (lh)
2006-07-04
Nová cyklostezka, která slouží od začátku prázdnin, spojí Čechy, Němce i Poláky v příhraničí malého trojúhelníku mezi českým Hrádkem nad Nisou polskou Bogatyniou a německou Žitavou. Akci připravila radnice v Hrádku nad Nisou už v roce 2004 a koncem srpna by měla být zcela dokončena.
„Cílem tohoto projektu bylo přispět k hospodářskému růstu příhraničních oblastí zkvalitněním regionálních komunikací, vedoucích k hraničním přechodům, které jsou napojeny na státní silnice,“ vysvětlil starosta Hrádku nad Nisou Martin Půta (nez.).
Upravená komunikace vede kolem rekreačního areálu Kristýna do centra města a místní ji využívají nejenom jako přístupovou cestu k rekreačnímu areálu, ale hlavně jako lepší přístupovou cestu k hraničnímu přechodu. Do českého rekreačního areálu se zase snáze dostanou i polští a němečtí rekreanti.
„Tím dochází k rozvoji malého příhraničního styku. Projekt tak přispívá k rozvoji cestovního ruchu,“ uvedl Půta.
Celkové náklady na vybudování stezky přišly na 7,6 miliónu korun a stavěla se od února loňského roku. Radnice na ni získala příspěvek ve výši 182 tisíc euro z evropského programu Phare.
„Cyklostezka přispěje ke zlepšení podmínek pro další rozvoj turistického ruchu nejenom v Trojzemí, ale vzhledem k propojení s cyklostezkou Odra-Nisa také v rámci Euroregionu Nisa,“ uzavřel Půta.

Regionální mutace| Právo - Ústecký kraj
Barbora Silná

Názory čtenářů

zde se můžete k tématu vyjádřit nebo reagovat na názory jiných lidí...

 přidat komentář