Spolupráci propojuje řeka

   (lh)
2006-11-29
Bad Muskau - Pětačtyřicet firem se počtvrté zapojilo do soutěže INOVACE v Euroregionu Neisse - Nisa - Nysa. Porota celý rok sledovala vzájemnou spolupráci a v německém Bad Muskaua ocenila v pátek vítěze.

Vítězem kategorie Nejlepší inovace se stala česká společnost Galaxy high Technology z Liberce se záchranným balistickým padákovým systémem nové generace. Druhá skončila Kret iska z Polska se zařízením pro řezání velkorozměrových průmyslových keramických komínů. Třetí místo patří německé firmě Hess Lichttechnik s hospodárným pouličním svítidlem Sera. Za komerční využití jízdních kol v cestovním ruchu si prvenství v kategorii Nejlepší partnerství odnesla firma Fahrradpool Lausitz s partnery Nisa o.p.s., Rychnov a Regio Máchova kraje z Doks. Miejski Ošrodek Sportu i Rekreacji a partner Landratsamt Bautzen za organizaci přeshraničních sportovních a rekreačních záměrů dobyly stříbrnou příčku. Bronz patří jablonecké firmě Pobozam a partnerovi Maschinenbau Eibau za spolupráci při výrobě strojních dílů.

V kategorii Nejlepší spolupráce veřejného a soukromého sektoru se na 1. místě umístila liberecká Střední průmyslová škola stavební s realizací vzdělávacích projektů EU s partnerem Berufsförderwerk Bau Sachsen z Budyšína. "Možná právě vyučujeme vaše budoucí obchodní partnery," uvedl ředitel školy. Za nimi se umístil Bundesverband Mittelständische Wirtschaft Oberlausitz und Städte und Gemeinden der Oberlausitz, kde dochází ke kooperaci podniků a obcí Dolní Lužice. Zástupci Kulturlichtung Honigbrunnen z Löbau s partnerskou firmou Maschinenbau uspěli na třetím místě s řešením sanace a provozu hotelu Honigbrunnen.

Veronika Fraňková Jablonecký deník

Názory čtenářů

zde se můžete k tématu vyjádřit nebo reagovat na názory jiných lidí...

 přidat komentář