Kamion plný humanitární pomoci přivezli Lužičtí Srbové

   (lh)
2010-09-01
Rumburk – Pytle plné věcí tu složil kamion, který do Rumburku vypravili Lužičtí Srbové z Budyšína.


Zavaleni humanitární pomocí jsou v těchto dnech ve Farní charitě v Rumburku. Oblečení, hračky, deky, hrnce, hygienické prostředky a spoustu dalších věcí tu třídí a rozvážejí těm, kteří je nyní nejvíce potřebují.

Pytle plné věcí tu složil kamion, který do Rumburku vypravili Lužičtí Srbové z Budyšína, kde páter Wolf uspořádal sbírku v tamním kostele. „Volali, že vezou nějakou pomoc, ale že to bude celý kamion, jsme vůbec netušili, přitom i oni byli zaplaveni,“ byla jejich solidaritou překvapena ředitelka Farní charity v Rumburku Martina Škodová. Dodala, že další auto plné věcí dovezly i ženy ze Žitavy.

Ale nejen z Německa na Šluknovsko mířila popovodňová pomoc. “Spoustu nám toho přivezli i z Centra pro rodinnou aktivitu Včelka z Jiříkova a pak máme spoustu drobných dárců, kteří vedle věcí nabídli i technickou pomoc,“ dodala Škodová.

Vše to, čím nyní rumburská charita disponuje, se dostává do postižených rodin. Plné auto si například odvezla Diakonie z Broumova, něco putovalo i do postižené rodiny s malými dětmi v polské Bogatynie a každý den je po postižených rodinách rozváží i sama Škodová.
Děčínský deník 1.9.2010

Názory čtenářů

zde se můžete k tématu vyjádřit nebo reagovat na názory jiných lidí...

 přidat komentář